Norge

Regjeringen betaler mer av strøm-regningen din

Du får hjelp til å betale for strøm ut 2024. I tillegg betaler regjeringen mer av regningen på sommeren.

En dusj, oppvarming og matlaging koster mer. Derfor betaler regjeringen deler av strøm-regningen vår. Nå vil de endre på støtten.

– Vi skal ta en større del av regningen til folk.

Det sa statsminister Jonas Gahr Støre onsdag kveld. Regjeringen endrer på måten de regner ut støtten på.

Hittil har de regnet ut støtte fra et snitt per måned. Nå vil de regne støtten ut fra time til time. Det kan du tjene på.

Det kan føre til at mange av oss får mer i støtte. Årsaken er at vi gjerne bruker mest strøm når den er på sitt dyreste. Ny ordning er ment å beskytte oss mot høye priser per time.

Men det tar tid før regjeringen kan gjøre denne endringen. Den vil trolig gjelde fra høsten, 1. september.

Vi betaler selv for strømmen opp til en bestemt pris. Det offentlige har hjulpet oss med det som overstiger 70 øre per kilowattime.

Nå vil regjeringen betale 90 prosent av det over 70 øre. Det er noe mer enn før. Før dekket de 80 prosent på sommeren (april til september). Nå er det 90 prosent som gjelder, året rundt.

Avgiften moms kommer i tillegg. Ordningen med støtte til strøm varer ut 2024.

– Vi gjør en god ordning bedre, sa Støre. De mener at vi skal slippe å bekymre oss.

Også flere får mer støtte til strøm, og støtten varer lenger. Det gjelder både landbruk, kultur og frivillighet. Regjeringen gir disse støtte ut 2024.

Flere partier på Stortinget er lite imponert. Noen mener støtten er for liten. Andre mener at næringslivet får for dårlig hjelp.

Kristelig Folkeparti mener det offentlige burde betale alt over 50 øre per kilowattime.

– Det ville ha hjulpet alle med lave inntekter. Enten det er familier med barn eller minste-pensjonister, sier Kjell Ingolf Ropstad, ifølge avisa VG.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå