Norge

Flere nordmenn kan få problemer med å betale gjeld

Flere nordmenn har gjeld de kan slite med å betale i tiden som kommer, advarer Gjelds-registeret.

Varer og tjenester koster mer og mer. Og noen bruker kredittkort og forbruks-lån for å betale. For vi skylder mer penger til de som tilbyr slike løsninger.

Gjelds-registeret samler en oversikt over hvor mye du har i gjeld og hva slags gjeld du har. De tror flere vi slite med å betale det de skal, skriver avisa Aftenposten.

Og vi har skaffet oss mer av gjelda som koster oss mest. Det er gjeld som forbrukslån og kredittkort. Vi skylder 3,5 milliarder kroner mer i slik gjeld enn vi gjorde i juni i fjor.

Nordmenn skylder 127,1 milliarder i slik gjeld. Det er 2,8 prosent mer enn i juni. Samtidig er det mindre enn på samme tid i fjor. Men en sak har endret seg, sier Egil Årrestad. Han er daglig leder i Gjelds-registeret.

Årrestad forklarer at folk har mindre penger de kan bruke på den dyreste gjelden. Årsaken er nettopp at de må bruke mer på blant annet mat, strøm, andre kostnader.

– Vi kan derfor vente at flere får problemer med å betale når forbruks-gjeld må bli prioritert sammen med å betale for alt det andre, sier Årrestad.

Han sier det er de eldste som har fått mest av den nye, dyre gjelden.

Totalt skylder nordmenn over 4.171 milliarder kroner når alle former blir regnet med. Det viser nye tall fra Statistisk Sentralbyrå. Tallet er fra slutten av januar.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå