Norge

Fryktet storbrann i Kragerø

Brannvesenet fryktet en stor bybrann i de gamle trehusene i Kragerø. En butikk i sentrum begynte å brenne lørdag kveld. Søndag brant det fortsatt.

Norge — Flammene spredte seg mellom flere hus i byen Kragerø. Det skjedde lørdag kveld. Folk ble evakuert fra husene i nærheten. I mange timer kjempet brannmannskap med å få kontroll. De fryktet at mange trehus i byen kunne ta fyr.

Søndag var faren for spredning over. Men fortsatt ulmer det i ruinene. Det sa innsatsleder Sondre Dahl til kanalen NRK søndag morgen.

Jan Rundtom er vaktleder ved Sørøst 110-sentral. Han sier at brannmannskapene starter jobben med å planlegge etterslukking. Det sier han til Nettavisen.

Etterslokkingen vil ta lang tid. Årsaken er blant annet på grunn av mye varme i byggene som har brent.

Det er varslet en pressekonferanse søndag klokken 10.

Det brenner i et bygg i Kragerø med leiligheter og en butikk. Politiet melder at brannen har spredd seg til nabobygg. Foto: Theo Aasland Valen / NTB

Det brøt ut brann i et gammelt trehus i 20-tiden lørdag. Omtrent 50 personer måtte forlate hjemmene sine midlertidig. Brannen spredte seg til tre bygninger. Det hele begynte i Storgata, midt mellom klassiske trehus.

– Deler av det ene bygget er revet. Det er for at brannvesenet skal komme bedre til med slukkingen, skrev politiet på Twitter.

De opplyste også at de hadde kontroll på at brannen ikke skal spre seg videre til flere bygg.

70-80 brannmannskap har jobbet hele natten.

Brannsjef Morten Meen Gallefos jobber i Grenland brann og redning. Han kalte brannen i den verneverdige, tette trehusbebyggelsen som «noe av det verste som kan skje i Kragerø».

Brannmannskaper ble kalt inn fra Bamble, Porsgrunn, Skien og Drangedal, samt fra Agder. Sivilforsvaret, Røde Kors og Norsk Folkehjelp var også på plass.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå