Norge

En av fem unge sier at de ikke har venner

Hver femte ungdom mellom 12 år og 20 år sier de har få eller ingen venner. Én av fem elever gruer seg til å gå på skolen.

En av fem unge sier de ikke har venner, ifølge ny rapport. Den heter «Hvordan har du det – egentlig?», utført av Opinion for Mental Helse.

Linda Berg-Heggelund sier det er vondt å se slike resultater. Hun er general-sekretær for Mental Helse.

– Vi ser også fra rapporten at halvparten av de som har store helseutfordringer, ikke søker hjelp, verken hos foreldre, venner, på skolen eller i helsevesenet, sier hun.

Hvert år melder hver femte ungdom om svært eller ganske dårlig mental helse. Og mer enn hver fjerde sier de har kjent på symptomer på angst eller depresjon.

Studien er basert på lange intervjuer blant ungdom og unge voksne. Alt fra 12 år til 20 år. Totalt har 1.005 unge fra hele landet svart.

Nesten én av tre er bekymret for egen mental helse. Tre av ti opplever mobbing. Mange av problemene er knyttet til eller bli verre på skolen.

– vi må til klasserommet. Vi må tilby skoleprogrammer innenfor mental helse. Skape møteplasser utenfor skolen og legge til rett for tiltak som faktisk virker. Vi må normalisere mental helse, sier Berg-Heggelund.

---

Kort om saken

  • En av fem unge sier de ikke har venner.
  • Det viser ny rapport.
  • General-sekretær for Mental Helse er bekymret over resultatene.

---

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå