Norge

Forsvaret vurderer å droppe alkohol på messe

Forsvaret jobber med en plan som skal hindre mobbing og trakassering. Nå vurderer de å droppe alkohol på ei messe som et av tiltakene.

Forsvaret har fått en del kritikk de siste årene. Det skriver avisa Aftenposten.

Årsaken er flere saker som handler om mobbing og trakassering. Nå jobber Forsvaret med en plan for å hindre dette.

Blant annet vurderer de å droppe alkohol på ei messe.

Torbjørn Bongo er fornøyd med flere av tiltakene. Men er mer skeptisk til å droppe alkohol på messa. Bongo er forbundsleder for Norges offisers- og spesialist-forbund.

Befalsmessa er det eneste stedet det serveres alkohol.

– Messa er viktig for trivselen. Det har jeg både fra jenter og gutter. Det er mer fruktbart å diskutere grundig hvordan vi er på fest på fritiden. Og ikke bare på kaserne og felt, sier han.

Forbundsleder Johan Hovde er enig. Han er leder for Parat. Han sier at det er kommunen som styrer skjenkekontrollen på messa.

– Det vi frykter, er en drikkekultur på rom der vi ikke har kontroll, sier han.

Planen til Forsvaret har også andre tiltak. Blant annet en kontroll for å sikre at ingen er eneste kvinne eller mann på rommet. Et annet tiltak handler om ledere som ikke tar tak i varsler. Og å innføre en lov om samtykke.

Eirik Kristoffersen vil ikke kommentere Aftenposten sin sak. Han er Forsvarssjef. Heller ikke Stine Barclay Gassland sier at planen er ferdig. Men hun sier den vil bli vist fram når den er klar. Hun er pressevakt for Forsvaret.

---

Kort om saken

  • Forsvaret lager en plan som skal hindre mobbing og trakassering.
  • De vurderer blant annet å droppe alkohol på befalsmessa.
  • Det er ikke alle enig om at er lurt.

---

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå