Norge

Nytt forslag om skatten mange er sinte for

Regjeringen foreslår lakseskatt på 35 prosent.

Regjeringen har lagt fram hvor mye de som jobber med oppdrett av fisk må betale i skatt. Regjeringen foreslo 40 prosent i høst.

Det kalles lakseskatten. Den har blitt mye diskutert den siste tiden. Mange måtte slutte i jobben sin hos selskapet Salmar i høst. De driver med oppdrett av laks. Salmar skyldte da på lakseskatten.

Tirsdag kom regjeringen med en nytt forslag. Statsminister Jonas Gahr Støre presenterte det. Sammen med finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

De foreslår at grunnrenteskatten er på 35 prosent. Grunnrenta er skatt for bedrifter som bruker den norske naturen.

– Vi har lagt vekt på at ordningen skal sikre fortsatt vekst. Samtidig vil en del av grunnrenta gå til fellesskapet, sier Støre på pressekonferansen.

Forslaget skal bli behandlet i Stortinget. Partiet SV er regjeringens støtteparti. De støtter denne typen skatt, så forslaget blir trolig vedtatt. Mens partiet Høyre har sagt at de er imot lakseskatten.

Regjeringen foreslår et bunnfradrag på 70 millioner kroner. Det skal sikre at bare selskaper med store overskudd betaler grunnrenteskatt. Minst halvparten av inntektene skal gå til kommunene, sier finansminister Vedum.


Siste utgave

På forsiden nå