Norge

Lyst på noe søtt i påsken?

Mange unner seg noe ekstra godt i påsken. Kanskje disse kakene kan friste?

Påsken er en tid der mange unner seg noe ekstra godt. Kanskje har du også tid til å bake? Nettstedet MatPrat har laget en liste med kaker du kan bake i påsken. De kommer med flere tips i en pressemelding.

Én av kakene er en Sara Bernard med en vri. MatPrat anbefaler å lage den med suksesskrem.

Skal du ut på skitur? Eller vil du ha noe godt til kaffen? Da frister det kanskje med en appelsinkake. Kaken holder seg saftig i flere dager.

Pavlova har lenge vært en klassiker. Til påsken er det fint å pynte den med fargerike påskeegg på toppen. Det er enkelt å lage marengsbunnen i forveien. Og du kan gå for en hjemmelaget vaniljekrem, eller bruke en ferdig variant.

– Denne varianten av pavlova er en herlig fristelse i påsken, både for store og små, sier Anette Fjelleng Hansen i pressemeldingen. Hansen er kokk i MatPrat.

MatPrat anbefaler også Lemon bars.

– En frisk og syrlig sitronsmak som er en perfekt avslutning på måltidet, beskriver de kaken som.

Det blir ikke påske uten kvikklunsj. Har du ikke spist opp alle på turen, kan du pynte kaka med kjekssjokoladen.

Ellers tipser MatPrat om å lage en brownie. Du kan forme den som et egg, og sprøyte på fargerik ostekrem. Da ser den ut som et påskeegg.

---

Disse ingrediensene trenger du:

Brownie:

6 dl sukker

8 ss kakaopulver

3 dl hvetemel

2 ts vaniljesukker

1 ts salt

300 g smør

4 egg

Ostekrem:

200 g smør

200 g kremost naturell

300 g melis

saft av 0,25 sitron

2 dråper gul konditorfarge, og andre ønskede farger

---



Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå