Norge

Slik skal de straffe Russland

Norge har innført en ny runde med sanksjoner mot president Putin og det russiske regimet.

Den europeiske union (EU) har laget nye sanksjoner mot Russland. Norge blir med på sanksjonene, med noen endringer. Sanksjoner er straff. Det blir ofte brukt til å påvirke pengene og økonomien til land.

Det opplyser regjeringen i en pressemelding tirsdag.

Den siste runden med sanksjoner ble bestemt 25. februar. Sanksjonene gikk utover 121 russiske personer og selskap.

– Vi må fortsette presset på den russiske regjeringen og dens støttespillere. Sanksjonene rammer Russland økonomisk, sier Anniken Huitfeldt i pressemeldingen. Huitfeldt er utenriksminister.

– Norge står sammen med Europa og har sluttet opp om alle EUs sanksjonspakker. Vi støtter ukrainernes frihetskamp, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Det er nå 1.678 navn på sanksjonslisten til sammen. Noen tiltak er nye. Det er strengt hva som kan selges til Russland. Slik som utstyr og teknologi som det russiske militæret kan ha nytte av.

Sanksjonene har også gått på olje og gass fra Russland. De har mistet skatteinntekter på 46 prosent fra dette, sammenlignet med før krigen.

– Sanksjonene blir stadig mer omfattende. De er en sterk og tydelig europeisk reaksjon på Russlands brutale angrepskrig i Ukraina, sier utenriksministeren.


Siste utgave

På forsiden nå