Norge

Skole vil gi penger for verving av nye elever

Privatskolen Kristen VGS Vennesla vil gi penger til elever som verver andre elever til skolen. Nå vil Arbeiderpartiet se om dette er lov.

– Jeg reagerer sterkt på det den private skolen gjør. Det sier Elise Waagen. Hun er talsperson for Arbeiderpartiet (Ap).

Kristen VGS Vennesla er en privatskole. De vil betale elever som verver nye elever til skolen. Det er snakk om at de skal få 5.000 kroner for å verve nye.

Waagen er usikker på om dette er lov.

Hun mener også skolen bør gå en runde med seg selv. De bør spørre seg om dette er noe de ønsker å stå inne for, sier hun.

Knut Åge Haugen er rektor ved skolen. Han snakket med avisa Fædrelandsvennen mandag. Da sa han at de hadde en kampanje for å verve nye elever. Årsaken til kampanjen er at skolen får statsstøtte basert på hvor mange elever de har.

Rektoren bekrefter at de har fått reaksjoner på tiltaket. Men at han ikke vil kommentere det noe mer.

Også Sosialistisk Venstreparti (SV) reagerer på dette.

– Jeg forventer at kunnskapsministeren slår ned på dette. Det sier Freddy André Øvstegård. Han er talsperson for SV.

Partiet Rødt sier de vil sende et spørsmål til statsråden. De sier også at de vil foreslå en lovendring som gjør at dette blir ulovlig.

Rektor Haugen sier at dette er en måte for skolen å skaffe penger på.

– Vi kan få nye elever og sikrer at eleven som verver blir på skolen. Noen reklamerer på Facebook og betaler for det, eller deltar på messer. En annen måte er å gi eleven en påskjønnelse for å reklamere for oss, sier han.

Så langt har ikke skolen sagt noe om det er blitt rekruttert nye elever enda.

---

Kort om saken

  • Skole vil gi penger for verving av nye elever.
  • Flere politiske parti reagerer på dette.
  • Nå vil de sjekke om dette er lovlig å gjøre.

---

Siste utgave

På forsiden nå