Norge

Frykter video med vold kan svekke tilliten til politiet

En video viser politiet slå. Nå er en politimann tiltalt.

En video sjokkerer. Den viser politiet slå en mann i Kongsberg flere ganger. Hendelsen skjedde ved en bensinstasjon. Politimannen skal også ha slått en annen mann med batong på låret.

– Skakende, sier Benedicte Bjørnland til kanalen NRK. Hun er politidirektør. Videoen kan skade tilliten til politiet, slik den framstår, mener hun.

Spesialenheten (for politisaker) etterforsker saker der politiet er med. Politimannen er tiltalt for vold. En annen i politiet skal ha slettet video noen tok, skriver nyhetsbyrået NTB.

Emilie Enger Mehl er justisminister. Unødvendig maktbruk fra politiet er uakseptabelt, sier hun generelt. Hun vil ikke si noe om saken i Kongsberg, ifølge avisa Dagbladet.

Politimannen som er tiltalt, sier at politiet ble truet. Og at slag over ryggen og mot hodet ikke virket. Politiet bandt mannen fast. Men han skal ha fortsatt med å true og spytte. Dette står i anmeldelsen av saken, skriver avisa Dagbladet.

Politimannen vil ikke si noe til pressen. John Christian Elden er forsvarer. Han skriver i en tekstmelding:

– Han føler seg dømt på forhånd. Uten at han har gitt sin versjon til noen.

Politiet kan bruke makt mot folk. De er den eneste etaten som har lov. Et oppdrag kan være dårlig løst. Men det betyr ikke at det er straffbart, sier Terje Nybøe til avisa VG. Han leder Spesialenheten.Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå