Norge

Høyre mindre populær i ny måling

Til høsten er det lokalvalg. 29,8 prosent sier de vil stemme Høyre, ifølge en meningsmåling. Det er over 4 prosent dårligere enn i forrige måling.

Partiet Høyre er fortsatt landets største parti. Det viser en meningsmåling gjort av selskapet Opinion. De har spurt 1.000 personer hvem de vil stemme på i valget. Målingen er gjort for avisene Altinget og ABC Nyheter.

Høyre falt mer enn 4 prosentpoeng fra forrige måling. Men er fortsatt mest populær. Arbeiderpartiet (Ap) ligger 12 prosent bak Høyre. 17,7 prosent sier de ville stemt på Ap. Det er 1,5 prosent flere enn i forrige måling.

Ap sitter i dagens regjering. Det har vært mindre støy rundt regjeringen den siste tiden før målingen. Det kan forklare hvorfor Ap gjør det bedre i denne målingen. Det sier Martin Stubban. Han er rådgiver i Opinion.

– Men 17,7 prosent oppslutning gir ingen grunn til å feste på landsmøtet, sier han.

Ap er i regjering med Senterpartiet (Sp). I målingen valgte 5,5 prosent Sp. Sp er mindre enn både Sosialistisk Venstreparti (SV) og Rødt på denne målingen.

Siste utgave

På forsiden nå