Norge

Politiet får ikke lov å gå i uniform i pride-paraden

Politiet får ikke gå i uniform i årets pride-paraden. Det er på grunn av sikkerheten, sier Politi-direktoratet.

23. juni starter pride i Norge. Politi som ikke er på jobb får delta i paraden, men uten uniform. Det bekrefter Tone Vangen i en pressemelding. Hun er beredskaps-direktør i Politi-direktoratet.

Siden 2005 har politiet hatt lov til å bruke uniform i pride-parader. Men ikke nå lenger. Vangen sier at politi i uniform kan være et mål under paraden.

Beslutningen er tatt for å skape forutsigbarhet og trygghet. Både for innbyggerne og politiet. Gitt det gjeldende trussel-bildet, forklarer Vangen.

– Det er viktig at folk vet hvem som er på jobb og ikke, sier Vangen. Politiet skal fortsatt feire pride, men uten uniformer. Hun understreker at pride er et viktig symbol for mangfold, åpenhet og inkludering.

Det er ulike syn på saken i skeive miljøer. Det sier Emilie Enger Mehl til nyhetsbyrået NTB. Hun er justis-minister.

Hun antar at politi-direktøren har hatt god dialog med de skeive miljøene. Hun håper politifolk fortsatt vil delta i Pride og skeive arrangementer.

Ansatte i forsvaret får fortsatt bruke uniform i paraden. Det sier Stine Gaasland til NTB. Hun er talsperson for forsvaret.

Eirik Kristoffersen har tidligere deltatt i pride-paraden i full uniform. Han er Norges forsvarssjef.

Pride-markeringen i fjor ble preget av masse-skytingen i Oslo kvelden før paraden. Pride ble til slutt avlyst på grunn av terror-trusselen.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå