Norge

Sverige vant Eurovision

Svenske Loreen vant finalen i Eurovision Song Contest. Norske Alessandra havnet på femteplass.

Det var finale i Eurovision Song Contest lørdag. Det skjedde i Liverpool. Svenske Loreen vant. Det er andre gang hun vinner. Hun er også den første kvinnelige artisten som har vunnet to ganger.

Norske Alessandra Mele kom på femteplass. Hun framførte sangen «Queen of Kings». Det er Norges beste plassering på ti år. Mele er stolt av Loreens seier.

– Vi er i et år der vi har skrevet historie når vi snakker om kvinner. Loreen vant Eurovision for andre gang, og det er jeg stolt av. Det er hva «Queen of Kings» handler om, sier Mele til norsk presse.

Men ikke alle er fornøyde med seieren. Flere mener Finland burde ha vunnet. Mange har kritisert poeng-ordningen i Eurovision. Artistene får poeng fra både fag-juryer og fra folket. Folket sier det ofte er store forskjeller på hvem de gir poeng.

Norge og Finland fikk få poeng fra fag-juryene. Men mange fra folket.

Sverige fikk mange poeng fra fag-juryene. Mens folket ga mindre. Dermed avgjorde fag-juryene at Sverige vant.

Håkon Aleksander Røssum synes det er synd at juryen ødelegger for flere gode artister. Han er sjef i Eurovision Norway. Han mener folkets stemmer burde telle mer.

– Det er ikke populært at folkefavoritten ikke vinner, sier Røssum til TV 2.

Martin Phillip Fjellanger er også misfornøyd. Han er grunnleggeren av Eurovision Norway. Han mener fagjuryene hindret at Finland vant.

– Det er ganske vanvittig at det bare er fem personer i hver jury, og at de har så mye makt. Sammenlignet med vanlige folk, mener han.

Sverige kan likevel glede seg til å arrangere sang-konkurransen igjen neste år. Det er 50 år etter at Abba vant med sangen «Waterloo».

Siste utgave

På forsiden nå