Norge

Tigerungene overrasket hele Dyreparken

To tigerunger ble født i Dyreparken i Kristiansand 14 mai. Fødselen var uventet.

Tigrene Boonya og Amur ble foreldre 14. mai. Fødselen av to tigerunger var ikke planlagt. Både gjester og ansatte i Dyreparken ble overrasket.

De to tigerungene har nå vært gjennom en helsesjekk. De er 12 dager gamle. Hunnen veier 2,5 kilo og hannen veier 2,45 kilo. I disse dager vil ungene åpne øynene.

- Ungene ser sunne og friske ut bortsett fra skaden i den ene poten til hannen, sier Helene Axelsen i en pressemelding. Hun er biolog.

Rolf-Arne Ølberg mistenker den ble skadet av et annet dyr. Han er veterinær. Tigerungen fikk raskt behandling.

Såret hans gror normalt, men det vil bruke litt tid før det er helt lukket. Vi behandler hannen jevnlig, og er ganske sikre på at såret kommer til å gro helt fint, sier Ølberg.

Begge ungene er sammen med mor Boonya. De får være i fred slik at de får ro. Gjestene får ikke se tigerungene før til sommeren.

Boonya fikk også unger med hanntigeren Amur i 2021. Den gangen kom det hele fem unger. To døde kort tid etter fødselen. Resten er nå blitt store, og skal snart flytte videre til andre dyreparker.

Tidligere har Boonya fått unger med hanntigeren Ulysses. Dette skjedde i 2015. Alle ungene fra dette kullet har flyttet videre til andre dyreparker.

---

Kort om saken:

  • To tigerunger ble født i Dyreparken i Kristiansand.
  • Fødselen var ikke planlagt.
  • Tigerungene har det bra.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå