Norge

Tyskerne koser seg i et litt billigere Norge

Krona er svak og været varmt. Kan dette bli et godt år for turisme i Norge? Flere tyske turister har tatt turen til Norge også i år.

En snirklete tur med T-banen tar deg ut av Oslo sentrum. For hvert stopp, kommer du lenger opp i høyden. Oppe i Holmenkollen kan du nyte utsikten over Oslo.

Holmenkollen er et populært sted for turister å besøke. Spesielt er det flere tyskere som har turen denne varme sommerdagen.

Ute, Rainer og Timon Hilger er på familieferie i Norge. De har brukt to og en halv uke i Norge.

– Favorittstedet vårt var Nordkapp. Vi var der på sankthansaften. Sola var oppe hele natta, sier Ute Hilger.

turist

Nordkapp ligger helt nord i Norge. Tyskerne har også vært innom steder som Tromsø og Lofoten. Nå er familien i Oslo i tre dager før de skal tilbake til Tyskland.

– Vi skal innom Vigelandsparken, Slottet, Operahuset i Oslo og Nasjonalmuseet. I morgen skal vi en tur til Drøbak.

Det har vært forventet at mange skal feriere i Norge i år. Både nordmenn og folk fra utlandet. Den svake krona gjør det dyrere å reise til utlandet. Men Norge er litt billigere for utlendinger. De får mer krone enn før for hver euro. Men for nordmenn i utlandet er euroen dyrere.

Det er Ute som har funnet ut av hva de burde oppleve i Norge. Hun har brukt reisekontor, internett og bøker for å finne informasjon om Norge.

– Vi har møtt mange tyske turister på veien. Men vi reiser alene, sier Rainer.

Tyskerne var de ivrigste turistene i Norge i 2019. Det skriver Statistisk sentralbyrå. Utlendinger hadde 6,6 millioner overnattinger i Norge i 2019. Det var fra mai til august.

Tyskerne tok en klar førsteplass. De sto for hele 1,5 millioner av disse overnattingene.

Det ser ut til at tyskerne har inntatt Norge i år også. En gjeng på fire tyskere har også kjørt rundt i Norge med bobil. Også de har besøkt Nord-Norge, før de avslutter turen i Oslo.

– Det er veldig kjekt å reise rundt med bobil, sier Karin Herden.

turist

– Dette er den femte turen vår til Norge. Nå er det «senior-tur», sier hun og ler.

Gjengen er glade i å feriere i Norge. De synes det er mye å se og finne på, forteller de.

– Vi har hatt fantastisk vær mesteparten av tiden, sier Wolfgang Herde.

Gjengen setter seg inn i bobilen. De kjører videre til neste attraksjon. De tuter og vinker. Det ser ut til at tyske turister koser seg på ferie i Norge i år.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå