Norge

De frivillige er tilbake

Mange sluttet med frivillig arbeid under korona.

Mange av oss har en jobb med lønn. Men Norge trenger også frivillige. De som sørger for at barna får spille fotball. Eller at nye i Norge får hjelp til å lære norsk.

Under korona sluttet mange frivillige. Men nå er de tilbake, melder Frivillighet Norge i en pressemelding. Alt arbeidet for å få flere frivillige har hjulpet.

– Å gjøre en frivillig innsats er bra både for den enkelte og for samfunnet, sier Stian Slotterøy Johnsen. Han leder organisasjonen.

En årlig undersøkelse viser noe gledelig. Over seks av ti har jobbet frivillig det siste året. Rundt like mange som i 2019.

Frivillighet Norge skal si mer om funnene i august.

Mange trenger fortsatt hjelp. Bydel Frogner i Oslo trenger noen som kan være en besøksvenn. Mens SOS-barnebyer trenger hjelp i Sør-Varanger. Der har de startet ei ny gruppe. Også katter trenger et hjem. Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus trenger folk som vil ta imot katter i nød. Det viser nettstedet frivillig.no.

2022 var frivillighetens år.

– Frivilligheten er arvesølvet vårt. Uten frivillige hadde Norge sett helt annerledes ut, sa Birgitte Brekke til Klar Tale. Hun ledet arbeidet med frivillighetens år.

Under kan du lese Klar Tales saker.

---

Fakta: Frivillighet

  • Omtrent seks av ti jobber med frivillig arbeid.
  • De gjør enn innsats i samfunnet uten betaling.
  • Under pandemien sluttet noen med slikt arbeid. Men nå er de frivillige tilbake.

---Siste utgave

På forsiden nå