Norge

Den kommende kongen fyller 50 år

Kronprins Haakon fyller 50 år 20. juli.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen er tittelen på kronprinsen i Norge. Haakon Magnus ble født 20 juli. 1973. Han er den første i arverekken til den norske tronen.

Avisa Aftenposten har intervjuet Kronprins Haakon. Da stilte journalisten dette spørsmålet:

– Har du noen gang hatt lyst å slippe å bli konge?

Han svarer at han tenkte mye på dette som ungdom.

– Jeg tenkte: «Skal jeg la dette skje meg, eller skal jeg velge det selv?» Jeg kom fram til at jeg tror resultatet blir bedre hvis jeg bare velger det.

Norges kommende konge er gift med Mette-Marit Tjessem Høiby. De fyller begge 50 år denne sommeren. Kronprinsparet har markert ved å reise til fem steder i Norge.

I mars besøkte de Vinje i Telemark og Bykle i Setesdal. Der opplevde de norske tradisjoner for håndverk og kultur.

Kronprinsen var på bedriftsbesøk på Stord i februar. I april var de i Finnmark for å oppleve samisk kultur. I mai var de i Træna. Mens i juni fokuserte de på Oslo.

Det hele avsluttes med en fest i bakgården på Slottet. Gjester fra hele landet kommer. Festen blir på Kronprinsparets bryllupsdag 25. august.

– Det er jo litt sånn, at nå er jeg ferdig med halve boka. Jeg håper at den siste halvdelen blir like bra som den første, sier kronprinsen til nyhetsbyrået NTB.

Kronprinsen gjør mange offisielle besøk omkring i Norge hvert år. Han er spesielt opptatt av noen ting. Slik som idrett og friluftsliv. Både personlig og som samfunnsengasjement.

Kilde: Kongehuset.no

Siste utgave

På forsiden nå