Norge

Ny sesong av «Demenskoret»

Det blir en ny sesong av den populære serien om koret hvor alle sangerne har demens.

«Demenskoret» er en norsk dokumentar som gikk på kanalen NRK i 2023. Nå kommer det en ny sesong, skriver NRK i en pressemelding.

TV-serien ble svært populær hos folk, da den kom på skjermen i januar i år.

Medlemmene i koret sjarmerte og rørte norske TV-seere. Mange har ønsket å se mer. Innspillingen av andre sesong starter opp i slutten av august. Serien kommer på NRK i starten av 2024.

Demenskoret ble dannet i forbindelse med serien. Men koret har fortsatt etter at kameraene ble slått av. Nå har koret fått enda flere medlemmer. De øver hver uke.

Kim Wigaard er fortsatt dirigent. Sammen med musikkterapeut Jelena Golubovic, har han ledet koret videre.

– Jeg synes det er viktig og vakkert at vi får vise hvordan Demenskoret har det i dag. Prosjektet har skapt ringvirkninger landet over. Jeg tror mange av seerne ønsker å vite hvordan det går med koret vårt, sier Wigaard. Han har selv hatt en far med demens.

– Dette er serien jeg skulle ønske jeg hadde da jeg sto i den vanskeligste perioden som pårørende. Jeg føler at serien har synliggjort en gruppe mennesker som samfunnet hadde glemt.

Nesten en million har sett første episode av «Demenskoret». Over 870.000 har i snitt sett hver episode. Serien har fått en rekke priser. Blant annet Demensprisen for Oslo.

I den andre sesongen vil seerne følge kormedlemmene mot en ny konsert. Denne gangen blir konserten mer utfordrende. Det viktigste er å vise hva musikken betyr for medlemmene.

– Det er også viktig at vi får enda flere innblikk i hvordan det er å leve med demenssykdom, også som pårørende, sier Wigaard.

Seerne vil bli kjent med nye kormedlemmer. Serien vil også komme tettere inn på livet til enkelte fra første sesong. Den vil også fortelle om de ulike demenssykdommene.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå