Norge

Flere kan vente seg varmt vær

Vi nærmer oss allerede høsten, men sommeren holder seg fortsatt fast for mange.

– Det er ganske bra temperaturer framover. Og det skal egentlig bare bli bedre spesielt mot fredag. Det sier Julie Solsvik Vågane til nyhetsbyrået NTB. Hun jobber ved Meteorologisk institutt.

August ble en våt måned på Østlandet. Men nå kommer sommeren en liten tur tilbake. Fredag kan det bli over 25 grader på Østlandet, ifølge Vågane.

– De store byene som Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand kan alle få litt lavere temperaturer. Det skyldes tåke, sier hun.

Men det ligger fortsatt an til mellom 20 grader og 25 grader.

Temperaturene skal holde seg ganske stabile gjennom helga. Det kan fort bli litt regn for Sør-Norge både lørdag og søndag.

Det kan også bli ganske stor forskjell på temperaturene dag og natt.

– Er det klarvær på natta, så dropper temperaturene ganske godt på nettene. Tåke og skyer fungerer som et teppe over land. Det begrenser forskjellene mellom dag og natt, sier Vågane.

– Det er ikke sikkert vi får mer nattefrost med det første.

For nord kan det bli litt kaldere. Også der skal temperaturene bli noe høyere, men de vil ligge på rundt 10 grader og 15 grader i Nordland. Og 10 grader og 12 grader i Troms og Finnmark.

– Disse bygene som treffer nord, vil holde stand gjennom helga. Det blir av og på med regn. De har litt mer høstlig vær, sier Vågane.

Meteorologen sier at neste uke viser at temperaturene skal litt ned igjen.

– Vi ligger litt over det som er vanlig for september nå. Det er ikke unaturlig at temperaturene skal ned på et tidspunkt.

– Det blir ikke noe brått. Men det ser ut til å bli en sakte overgang fra litt mer kjølig og vått vær, sier hun.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå