Kultur

Én av disse filmene kan bli nominert til pris

En film skal representere Norge i konkurransen. Det står mellom tre filmer.

Filmprisen Oscar deler ut pris til den beste internasjonale filmen. Norge må velge en film til å representere landet. Det står mellom tre filmer nå.

Oscar-komiteen mener disse tre har en god mulighet til å skille seg ut. Det skriver Norsk filminstitutt i en pressemelding.

Filmenes produsenter måtte selv melde på filmene. Totalt 13 filmer ble meldt på. De har blitt vurdert av årets norske Oscar-komité. 22. september blir det kjent hvilken film det blir.

Nå står det mellom disse tre filmene:

A Happy Day

Tre venner i tenårene er på et asylmottak i Nord-Norge. De venter på å bli sendt hjem den dagen de fyller 18 år. Sammen legger de en plan for å rømme. De skal rømme over fjellet. Men når en av dem blir forelsket, begynner planen deres å rakne.

Ellos Eatnu - La elva leve

Ester flytter til Alta høsten 1979. Hun begynner i sin første jobb som lærervikar. Hun holder sin samiske bakgrunn skjult. Esters fetter er sameaktivist. Han deltar i demonstrasjoner. Demonstrasjonene er mot det planlagte vannkraftverket i Altaelva.

Ester blir med ham for å protestere. Hun begynner å engasjere seg for samers rettigheter. Filmen er et drama med dype konflikter. Seerne følger et ungt menneskes mot i kampen for samiske rettigheter.

Fedrelandet

Filmen viser vakre Oldedalen i Nordfjord. Margreth Olins 85 år gamle far har vokst opp der. Foreldrene forteller om generasjoner som har vokst opp der. Filmen handler om forholdet vårt til naturen.


Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå