Norge

Flere kan bli pågrepet

Politiet har pågrepet en mann onsdag. Mannen er siktet for drapet på Jonas Henriksen. Flere kan bli pågrepet, ifølge politiet.

Mannen ble pågrepet onsdag morgen 20. september. Det opplyser politiet i en pressemelding. Det skjedde i Elverum i Innlandet politidistrikt.

Henriksen ble funnet drept i bilen sin 17. august. Dette er den andre pågripelsen i saken. En mann ble varetekts-fengslet i fire uker fredag. Han er også siktet for drapet på Jonas Henriksen.

Politiet inviterte til presse-konferanse onsdag klokken 12.

Politiet har nå pågrepet en mann på 30 år. Det fortalte Odd Skei Kostveit. Han er politi-inspektør.

Den pågrepne er norsk statsborger. Han er kjent for politiet fra før. Han er pågrepet for drap. Eller medvirkning til drap. Pågripelsen skjedde uten dramatikk. Politiet gjør nå ransaking på mannens adresse. Mannen er nå på vei til arrest i Drammen. Det er uklart om mannen vil stille til avhør i dag.

Politiet vil be om varetekts-fengsling av mannen i fire uker.

Kostveit kunne ikke si så mye mer enn det. Men det er fortsatt mulig at flere kan bli pågrepet i saken.

Kostveit kunne heller ikke si noe om relasjonen mellom de to pågrepne. Eller om de to hadde en relasjon til Jonas Henriksen.

Men de to pågrepne kjenner hverandre, ifølge kanalen NRK. De to er tidligere dømt i samme sak. I 2019 ble de dømt for grovt tyveri. De hadde stjålet et våpenskap sammen med andre. I skapet var det våpen og ammunisjon.

De skal også ha kjøpt bil av hverandre. Det skjedde i sommer. Denne bilen er nå hos politiet, ifølge kanalen.

Mannen som ble pågrepet forrige uke er 28 år. Han nekter straffskyld. Han sier han ikke hadde noe med drapet å gjøre. Han har enda ikke latt seg avhøre av politiet.

---

Dette er Jonas-saken

  • Jonas Aarseth Henriksen ble funnet skutt og drept i bilen sin. Det skjedde 17. august.
  • Henriksen ble funnet like i nærheten av en hytte i Nes i Ådal.
  • Henriksen hadde status som fornærmet i flere straffesaker før han ble drept.
  • Han er blant annet blitt utsatt for både vold og trusler. Gjernings-personene er ukjent. Henriksen drev et eget selskap på Ringerike. Flere ganger har noen tent på lastebiler som firmaet hans eide.
  • Rundt om i Hønefoss er det tagget «Tyster Jonas». Henriksen mente taggingen handlet om han selv.
  • Henriksen ble intervjuet i podkasten «Avhørt». Det skjedde kun seks dager før han ble funnet død. Der fortalte han om truslene og sakene han er fornærmet i.
  • Politiet har etterforsket drapet siden 17. august.
  • Torsdag 14. september ble en person pågrepet. Han er siktet for drapet. Dette var den første pågripelsen i saken. Mannen ble varetekts-fengslet i fire uker. Det skjedde fredag 15. september.
  • Enda en person ble pågrepet onsdag 20. september. Han er også siktet for drapet.

---
Siste utgave

På forsiden nå