Norge

Tysk kvinne ble funnet død i Norge - samboeren er mistenkt for drap

En tysk kvinne ble funnet død i Tynset. Hun ble trolig drept, ifølge politiet.

– Drapet skal ha skjedd rundt 3. til 4. oktober. Det sier Malin Svendsen til nyhetsbyrået NTB. Hun er politiadvokat i Innlandet politidistrikt.

Politiet ønsker å prate med folk. Det gjelder folk som har vært i området ved Falningsjøen i Tynset. Og har sett en tysk bobil.

Politiet opplyste om saken onsdag. Den døde kvinnen ble funnet ved Falningsjøen. Hun er tysk og 24 år gammel.

Hennes tyske samboer er pågrepet av tysk politi. Han er mistenkt for drapet.

Paret var på campingferie sammen i Norge. Men kvinnen kom aldri hjem igjen. Hun ble meldt savnet av sin familie. Det var kort tid etter at samboeren kom tilbake til Tyskland.

Kvinnen hadde sist kontakt med sin familie i slutten av september. Det er ifølge tysk politi. Mannen hevdet at de skilte lag etter en krangel i Sverige.

Tysk politi pågrep mannen tirsdag ettermiddag. Mannen forklarte seg da til dem. Tysk politi skal ha funnet telefonen og lommeboken til kvinnen. Det fant de i et lokale mannen leide. I tillegg fant de flere våpen i en safe.

Norsk politi samarbeider med tysk politi om saken, sier Svendsen. Blant annet med avhør av den mistenkte. Fredag kommer noen fra tysk politi til Norge.

Hva kvinnen døde av, er ukjent. Men politiet etterforsker saken som et drap. Svendsen vil ikke si hvordan kvinnen ble drept.

Kvinnen skulle egentlig obduseres i Oslo torsdag. Men dette ble utsatt. Årsaken var at en tysk ekspert på obduksjoner skulle være med. Det er ifølge avisa Østlendingen.

---

Kort om saken

  • En tysk kvinne ble funnet død i Tynset.
  • Hun var på ferie i Norge med samboeren. Men kun samboeren kom tilbake til Tyskland.
  • Samboeren til kvinnen ble pågrepet i Tyskland tirsdag. Han er mistenkt for å ha drept kvinnen.
  • Tysk og norsk politi samarbeider nå om saken.

---


Siste utgave

På forsiden nå