Norge

En mann ble skutt og drept av politiet i Stavanger

Politiet skjøt en mann i Stavanger søndag kveld. Mannen hadde stukket av fra en ulykke og tatt et gissel. Han døde på sykehuset.

Mannen krasjet først med en annen bil. Det skjedde på Randaberg. I bilen var det en familie. De skal ikke ha fått fysiske skader.

Mannen stakk fra stedet. Han hadde med seg et våpen, ifølge vitner. Han satte seg inn i en annen bil og tvang sjåføren til å kjøre videre.

Avisa Stavanger Aftenblad skrev om saken først. De meldte at det var mye politi på stedet. Politiet bekreftet at det dreide seg om en «alvorlig hendelse».

Politiet fikk melding om trafikkulykken klokken 22.30.

– Politiet iverksatte umiddelbart søk etter mannen. Klokka 22.44 fikk vi melding om at vedkommende hadde tatt seg inn i en bil. Og tatt sjåføren av denne som gissel. Det sier Victor Fenne-Jensen. Han er fra politiet.

Politiet sporet raskt opp bilen. De fulgte etter den mot Stavanger. Mannen skjøt da ut av vinduet og mot politiet.

Mannen og politiet skjøt også mot hverandre ved Eiganestunnelen. Mannen ble skutt. Gisselet og en fra politiet ble også truffet av skudd.

Mannen ble fraktet til Stavanger Universitets-sykehus. Han døde kort tid etter. Gisselet ble også skadd, men ikke livstruende. Politimannen hadde skuddsikker vest og er ikke skadet, ifølge Fenne-Jensen.

De pårørende er varslet.

Politiets spesialenhet er også varslet. De skal etterforske saken. Målet med å etterforske, er å se nærmere på hva som skjedde. De skal også se nærmere skyte-situasjonen.

---

Kort om saken

  • En mann ble skutt av politiet i Stavanger søndag kveld. Han døde på sykehus av skadene.
  • Mannen hadde stukket av fra en ulykke. Han tvang en annen sjåfør til å kjøre fra stedet.
  • Politiets spesialenhet skal etterforske saken.

---
Siste utgave

På forsiden nå