Norge

– Vi mistet kontrollen

Kronprins Haakon er ute med en ny bok. Den heter «Haakon – historier om en tronarving» og kom ut torsdag morgen.

Boken forteller mye om hvordan forholdet mellom kronprinsen og kronprinsesse Mette-Marit. Det ble mye styr da de ble kjærester.

Kronprinsessen var alenemor før de to ble sammen. Det var flere kritiske til. Kronprins Haakon fikk mange kritiske spørsmål om forholdet deres.

Han forteller at han fikk en følelse av å miste kontroll. Han sier at han både ble sint og frustrert.

– Vi tenkte hele tiden at dette roer seg. Vi forventet at det la seg. Men det sluttet ikke. Intense dager ble til intense uker, så måneder, et år og enda mer.

Høsten 2000 flyttet de to sammen. Da ble det enda flere spørsmål rundt forholdet. De fikk såpass mange spørsmål, at også statsministeren ville få et bilde av hvem Mette-Marit var.

På denne tiden jobbet Haakon som aspirant hos Utenriks-departementet (UD). Mette-Marit og Haakon ble invitert hjem på middag med Jens Stoltenberg. Stoltenberg var statsminister på den tiden.

De var på middag hos de flere ganger. Stoltenberg sa at han stolte på Haakon sin vurdering. Det satte Haakon veldig stor pris på.

Spørsmålene rundt forholdet stoppet ikke. Haakon sier at han ler av alt som skjedde nå, men på den tiden var det annerledes.

Kilde: nyhetsbyrået NTB og avisa Aftenposten.

---

Ekstra kort og klart

  • Kronprins Haakon og forfatter Kjetil Østli har laget bok.
  • Boken handler om livet til kronprins Haakon.

---

Siste utgave

På forsiden nå