Norge

Seks døde i trafikken i november

113 personer har dødd i trafikken hittil i år. Seks av dem døde i november. Det er halvparten så mange som november i fjor.

Alle som døde i november var over 40 år. De døde var fem menn og én kvinne. Ulykkene skjedde i Nordland, Troms og Finnmark, Viken, Innlandet og Vestland.

Én av de døde var en fotgjenger. De fem andre døde i møteulykker eller ulykker hvor de kjørte utenfor veien. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

13 personer døde i november i 2022. Vegvesenet skryter av at vi generelt er blitt mer oppmerksomme i trafikken i det siste.

– I trafikken er vi helt avhengige av hverandre, sier Guro Ranes. Hun jobber i vegvesenet.

– Hvis alle blir den sjåføren de selv vil møte, er vi et godt stykke på vei mot nullvisjonen, der ingen dør eller blir hardt skadd i trafikken.

Totalt har 113 personer dødd i trafikken i år. I 2022 døde 116 personer.

Organisasjonen Trygg Trafikk er bekymret over antallet døde i år. I flere år har tallet på døde i trafikken gått ned. Nå er vi i ferd med at flere blir drept.

– Vi er på feil kurs dersom vi skal nærme oss målet om null drepte og hardt skadde i trafikken. Det sier Tanja Loftgarden i en pressemelding. Hun jobber i Trygg Trafikk.

– Det haster å ta grep slik at vi får snudd utviklingen, sier hun.

Den vanligste årsaken til ulykker er at vi er uoppmerksomme, sier Ranes.

– Men vi går små skritt i riktig retning. Folk gjør litt færre ting mens de kjører bil i dag. Og er blitt litt mer oppmerksomme enn for bare få år siden. Det å endre atferd tar tid. Så vi er langt fra i mål, sier hun.


Siste utgave

På forsiden nå