Norge

Slik påvirker statsbudsjettet deg

Flere punkter i statsbudsjettet vil påvirke lommeboka di.

Arbeiderpartiet (Ap), Senterpartiet (Sp) og Sosialistisk Venstreparti (SV) er enige. Sammen har de kommet fram til et forslag for statsbudsjettet 2024.

Dette er noen av endringene som påvirker din økonomi:

Det skal bli dyrere å dra til legen. Du må betale mer i egenandel. Du må betale mer før du får frikort.

Foreldre får mer i barnetrygd. Det gjelder for barn over seks år. De får 2.400 kroner mer i året. Det er 200 kroner i måneden.

Barnehage blir billigere. Maks pris for ett barn i barnehage er 3.000 kroner per måned. Plassen skal bli 1.000 kroner billigere i måneden. Noen kommuner vil sette maks pris til 1.500 kroner. Mens i Nord-Troms og Finnmark vil det bli gratis.

Det kan bli gratis halvdagsplass på SFO. Det gjelder for barn i tredje trinn.

Studenter får mer penger. Studiestøtten økes med 10 prosent fra 1. august 2024.

Strømstøtten fortsetter. Regjeringen vil fortsette med strømstøtte ut hele 2024. De setter av 9,75 milliarder kroner til dette i budsjettet. Støtten er en hjelp til folk når strømmen er dyr.

Minstesats for trygd. Mange av oss trenger trygd for å leve. Du skal minst kunne få en bestemt sum. Denne minstesatsen vil regjeringen endre på. De foreslår å gi folk mer penger. Det skal gjelde flere typer trygd.

Satsene kan bli opptil 6.000 kroner mer. Det gjelder for personer som er uføre. Satsene blir 5.000 kroner mer for personer på arbeidsavklarings-penger (AAP). Det melder avisa E24.Siste utgave

På forsiden nå