Norge

Tror på lavere renter

Statistisk sentralbyrå tror rentene vil bli lavere de neste to årene.

Statistisk sentralbyrå (SSB) kom med en ny rapport fredag. I rapporten analyserer de Norges økonomi fremover. Der ser de også på styringsrenta til Norges Bank. Styringsrenta er et verktøy. Den kan hjelpe Norge med å holde økonomien stabil. Og hindre at varer og tjenester bli for dyrt.

Styringsrenta har gått mye opp de siste årene. Kanskje blir den høyere igjen neste torsdag. Da vil du etter hvert også betale mer til banken din i renter.

I rapporten til SSB skriver de at kuttene i renta begynner i 2024. Det betyr at rentene skal bli lavere. Nå er styringsrenta på 4,25 prosent. De tror renta blir som nå til midten av 2024. Etter det regner de med at den blir lavere. De tror den vil ned til 2,75 prosent i 2026. Det viser prognosene deres.Siste utgave

På forsiden nå