Kultur

Disse er med i første delfinale i MGP

Lørdag 13. januar starter første delfinale i MGP 2024. Her kan du se hvem som deltar.

Nytt år betyr ny runde med Melodi Grand Prix. Vinneren skal kjempe i Eurovision Song Contest i mai.

I forrige uke fortalte kanalen NRK om årets deltakere.

I år er sang-konkurransen delt inn i tre delfinaler. Første delfinale er lørdag 13. januar.

Disse artistene synger i første delfinale:

1. Mathilde SPZ ft. Chris Archer & Slam Dunk: «Woman Show»

Mathilde SPZ har fremført sine egne låter siden hun var ni år. I MGP deltar hun sammen med Chris Archer og Petter Haga, bedre kjent som Slam Dunk. Sammen skal de fremføre låten «Woman Show».

2. Fredrik Halland: «Stranded»

Fredrik Halland er fra Bergen. Han flyttet til Los Angeles i USA da han var 16 år gammel. Han har spilt, skrevet og turnert med flere artister. Som Justin Bieber, Michael Jackson og mange flere. Nå satser han på sin egen karriere som artist. I MGP deltar han med låten «Stranded».

3. Myra: «Heart on fire»

Myra er en artist fra Bergen. Hun har vunnet priser for musikken sin. Myra er kjent for låter som «Hjemløs i egen by» og «Dovre faller». I MGP deltar hun med låten «Heart on fire».

4. Gothminister: «We Come Alive»

GOTHMINISTER er Bjørn Alexander Brem. Han jobber til daglig som advokat. Men om natten er han GOTHMINISTER. Han spilte nylig for over 30.000 mennesker i Tyskland. Og har hatt konserter i over 40 land gjennom karrieren. Han deltar med låta «We Come Alive» i MGP.

5. Ingrid Jasmin: «Eya»

Ingrid Jasmin slapp sin første singel i 2021. Musikken hennes blander tradisjoner i moderne produksjon. Det har gjort henne kjent i utlandet. Billboard har beskrevet musikken hennes som «en totalt forfriskende blanding av nordisk folkemusikk, R&B og latin». I 2022 vant hun Spellemannpris for sitt første album, «Luna». Hun deltar i MGP med låten «Eya».

6. Margaret Berger: «Oblivion»

Margaret Berger har vært med i MGP før. I 2013 vant hun konkurransen. I Eurovison kom hun på fjerdeplass. Det var med låten «I Feed You My Love». I år deltar hun med låten «Oblivion».

Andre delfinale er 20. januar. Tredje delfinale er 27. januar.

Artistene som får flest stemmer i delfinalene, går videre til finalen. Finalen finner sted i Trondheim spektrum 3. februar. Der skal finalistene kjempe om en plass i Eurovision Song Contest.

---

Om MGP

  • Melodi Grand Prix er en norsk konkurranse i sang og show.
  • NRK arrangerer konkurransen årlig. Første konkurranse ble arrangert i 1960.
  • Årets konkurranse består av tre delfinaler. Den avgjørende finalen sendes i Trondheim spektrum 3. februar.
  • Vinneren av finalen skal synge for Norge i Eurovision Song Contest (ESC). Der konkurrerer Norge mot andre land, for det meste europeiske land.
  • Årets ESC arrangeres i Malmö i Sverige i mai.

Kilde: Store norske leksikon

---




Siste utgave

På forsiden nå