Kultur

Disse deltar i tredje delfinale

Seks deltakere er klare for tredje delfinale i MGP 2024.

Erika Norwich, Dag Erik Oksvold og Anne Fagermo og gruppa Gåte kom videre. De sikret seg plass i finalen i MGP 2024 forrige helg.

Lørdag 27. januar er det klart for tredje og siste delfinale. Da skal de tre siste finalistene kåres.

Disse skal delta:

1. Vidar Villa: «MER»

Vidar Villa var med i MGP for seks år siden. Han har siden spilt over 500 konserter. Sangene hans er blitt strømmet over 200 millioner ganger. I årets MGP deltar han med låta «MER».

2. MISTRA: «Waltz of Death»

MISTRA er en ny duo. Her møtes sjangrene pop og metal. Benedicte Adrian og Anders Odden fremfører låta «Waltz of Death» sammen.

3. Thomas Jenssen: «Take Me To Heaven»

Thomas Jenssen er en artist fra Levanger i Trøndelag. Han har studert musikk ved Universitetet i Agder. Nå tar han mastergrad i låtskriving. Han deltar med låta «Take Me To Heaven».

4. Annprincess: «Save Me»

Annprincess er en artist fra Lier. Hun elsker å skrive låter som får andre til å føle seg sterke, sett og hørt. Hun deltar med låta «Save Me».

5. MIIA: «Green Lights»

MIIA er artistnavnet til Mia Virik Kristensen. Hun kommer fra Kragerø. Lyttere verden rundt ble kjent med MIIA i 2015. Da slapp hun låten «Dynasty». I MGP deltar hun med låta «Green Lights».

6. KEiiNO: «Damdiggida»

KEiiNO var med i MGP for fem år siden. Nå er de tilbake igjen. De blander joik og pop i sin musikk. De har mange lyttere rundt om i verden. KEiiNO kom seg helt til Eurovison i 2019. Da var gruppa en av publikums favoritter. I år prøver de på nytt og satser på seier med låta «Damdiggida».

Artistene som får flest stemmer i delfinalene, går videre til finalen. Finalen er i Trondheim spektrum 3. februar. Der skal artistene kjempe om å få synge i Eurovision Song Contest.

---

Om MGP

  • Melodi Grand Prix er en norsk konkurranse i sang og show.
  • NRK arrangerer konkurransen årlig. Første konkurranse ble arrangert i 1960.
  • Årets konkurranse består av tre delfinaler. Den avgjørende finalen er i Trondheim spektrum 3. februar.
  • Vinneren av finalen skal synge for Norge i Eurovision Song Contest (ESC). Der konkurrerer Norge mot andre land, for det meste europeiske land.
  • Årets ESC er i Malmö i Sverige i mai.

Kilde: Store norske leksikon

---

Siste utgave

På forsiden nå