Kultur

Lillebjørn Nilsen bisettes fredag

Den folkekjære musikeren Lillebjørn Nilsen bisettes i Oslo rådhus fredag.

Lillebjørn Nilsen døde 27. januar. Han ble 73 år gammel. Oslo kommune hedrer visesangeren med en æresbegravelse.

Det skjer i Rådhushallen i Oslo rådhus fredag klokka 13. Seremonien er åpen, etter ønske fra familien. Alle som ønsker å ta farvel, skal få mulighet til det, ifølge avisa VG. Totalt er det 900 plasser. Det opplyser Oslo bystyre til pressen.

Lillebjørn Nilsen har en egen minneside på nett. Der ligger også programmet for bisettelsen.

Nilsen var del av gruppa Gitarkameratene. Sammen med Jan Eggum, Halvdan Sivertsen og Øystein Sunde. De tre vil være til stede i begravelsen. De skal fremføre Nilsens låt «Se alltid lyst på livet».

Artistene Tuva Syvertsen og Frida Ånnevik skal også synge. De skal hedre Nilsen med låta «God natt Oslo», som han også har skrevet.

Oslos ordfører Anne Lindboe skal også delta i bisettelsen. Hun skal holde åpningstale. Kulturminister Lubna Jaffery vil også være til stede.

Flere skal holde minnetale. Blant andre Åse Kleveland. Hun er musiker og tidligere kulturminister. Kleveland spilte med Nilsen i gruppa «Ballade!» på slutten av 1970-tallet.

Det er ikke tillatt å ta bilder eller å filme under seremonien. Bisettelsen blir heller ikke strømmet. Det er familiens ønske.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå