Verden

Journalist fra USA intervjuet Vladimir Putin

Tucker Carlson dro til Russland for å snakke med Putin.

Tucker Carlson var tidligere journalist i kanalen Fox News. Journalisten fra USA dro til Russland. Der intervjuet han president Vladimir Putin. Nå er det sjelden at noen fra land i Vesten intervjuet Putin. Men flere sier at de har forsøkt.

I 2022 gikk Russland til angrep på Ukraina. Krigen raser fortsatt.

I intervjuet snakket Putin om Polen og Latvia. Russland planlegger ikke å invadere landene, sa Putin.

– Hvorfor skulle vi gjøre det? Vi har ingen interesse av verken Polen eller Latvia. Det hadde kun skjedd om et av landene angrep Russland først, sa han. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Intervjuet varte i to timer. Flere har kritisert Carlson for intervjuet. Han tok ikke styring over intervjuet, sier Hilmar Mjelde til kanalen NRK. Han er USA-ekspert.

– Carlson var ikke der for å stille Putin til veggs, sier Mjelde.

Putin kalte også Ukraina en kunstig stat, skriver NTB. Han hevdet av Ukraina egentlig hører til Romania og Ungarn. Han snakket også om sabotasjen av Nord Stream. Gassrørene fraktet gass fra Russland til Tyskland. Det er ukjent hvem som ødela dem.

Putin hintet om at Nato eller CIA kan ha gjort det. CIA er amerikansk og driver med etterretning. Nato er forsvars-samarbeidet til Vesten.

Putin ba også USA om å slutte å sende våpen, skriver avisa The Guardian. USA har hjulpet Ukraina med våpen etter Russland invaderte dem.

Carlson forklarte før intervjuet hvorfor han syntes det var viktig.

– De fleste amerikanere har null peiling på hvorfor Putin invaderte Ukraina. De vet ikke hva hans mål er nå. De har ikke hørt hans stemme, sa Carlson, ifølge avisa Politico.

Han sa at vestlige journalister ikke har ønsket å intervjue Putin. Dette har flere journalister sagt at er feil.

– Vi har spurt Kreml flere ganger de siste 18 månedene. Men vi har alltid fått nei, skriver Steve Rosenberg på Twitter/X. Han er journalist for kanalen BBC.


Siste utgave

På forsiden nå