Kultur

Super Bowl: Snakkiser og skandaler

Det er ikke bare sport som preger den amerikanske begivenheten.

11. februar er det klart for årets Super Bowl i USA. I år møtes lagene San Francisco 49ers og Kansas City Chiefs, ifølge NTB. Kampen i amerikansk fotball blir spilt natt til mandag norsk tid.

Det er alltid store artister som underholder i pausen. Og det er gjerne artistene folk husker best fra Super Bowl. Ikke minst de som gjør noe spesielt på scenen.

I år er det Usher som opptrer. Han lover å gå på rulleskøyter under sitt bidrag. Det skriver kanalen BBC.

Kanskje ønsker han å være bedre enn Rihanna, som fikk mye oppmerksomhet i fjor. Og er den som har det mest sette pause-showet noensinne.

I forkant av Super Bowl i fjor sa Rihanna at hun vurderte å ta med noen på scenen. Mange lurte på hvem hun tenkte på. Hvem som skulle opptre sammen med henne. Derimot snakket hun om babyen hun hadde i magen. Rihanna ble en stor snakkis på internett etter at den gravide magen ble synlig under showet.

En annen stor snakkis finner vi 20 år tilbake i tid. I 2004 sto Janet Jackson på scenen med Justin Timberlake. Timberlake skulle rive av en del av kostymet til Jackson. Men noe gikk galt. Dermed ble brystet til Jackson synlig, kun dekket av en slags metallsol over brystvorta.

Bilde av Janet Jackson og Justin Timberlake under Super Bowl i 2004. Foto: AP Photo/David Phillip

Det ble spekulert i at dette ble gjort med vilje, skriver CNN. Med vilje eller ei, hendelsen var upopulær. Og gikk ut over Jakcsons karriere i mange år etter.

Det var et annet medlem av Jackson-familien som gjorde pause-showene til store begivenheter slik de er i dag: Michael Jackson.

Han sto på Super Bowl-scenen i 1993, skriver CBS. Og dermed ble superstjernene faste innslag. Andre kjendiser som har opptrådt på Super Bowl, er Lady Gaga i 2017, Katy Perry i 2015 og Rolling Stones i 2006.Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå