Norge

Nå kan du sjekke om du har skatt til gode

Skattemeldingen blir sendt ut fra og med torsdag 7. mars. Se hvor raskt du kan få pengene om du har skatt til gode.

7. mars starter Skatteetaten med å sende ut skattemeldingen. Simon H. Johansen i Skatteetaten har sagt til Klar Tale at den sendes ut på ulike dager. Hvem som får skattemeldingen på hvilken dag, er tilfeldig. Du får et varsel når din skattemelding er klar.

Skatteetaten skriver i en pressemelding at 7 av 10 nordmenn kan få skatt tilbake. Det tilsvarer cirka 2,7 millioner nordmenn.

I skattemeldingen står det en foreløpig beregning av skatten din. De har beregnet hvor mye du skatt du skal få tilbake, eller skylder. Dette tallet vil endre seg hvis du finner feil i skattemeldingen, eller hvis du mangler et fradrag. For eksempel blir ikke reisefradraget lagt til automatisk. Har du mer enn 37 kilometer reisevei hver vei til og fra jobb? Da kan du få reisefradrag.

Er du usikker på hvilke fradrag du har rett på? Da er det lurt å bruke Skatteetatens fradragsveileder. Fradragene gjør at du betaler mindre skatt totalt.

22. mars skal alle skattemeldinger være sendt ut. Og ifølge Roar Lyby vil 9 av 10 få skatteoppgjøret før sommeren. I skatteoppgjøret får du det endelige svaret på hvor mye skatt du har til gode - eller skylder. De første vil få skatteoppgjøret allerede 20. mars. Du får et varsel når ditt skatteoppgjør er klart. Skal du ha skatt tilbakebetalt, tar det likevel litt tid før pengene er inne på konto.

Ifølge Lyby i Skatteetaten skal pengene være inne på konto innen tre uker etter at varselet kom. Er du en av de som får skatteoppgjøret 20. mars? Da skal altså pengene være kommet senest 10. april.Klar Tales nyhetsbrev

Meld deg på og få en oversikt over de viktigste sakene, forklart på en enkel måte.

Mer fra Norge

På forsiden nå