Norge

Når må du stille klokka til sommertid?

I år skal klokka stilles i løpet av påskedagene.

EU har tidligere foreslått å slutte å stille klokka mellom vintertid og sommertid. Det arbeidet har stoppet helt opp. Dermed må du fortsatt stille klokka en time frem om våren, og en time tilbake om vinteren.

I år skal du stille klokka til sommertid natt til 1. påskedag. Det er søndag 31. mars. Klokka 02.00 stiller du klokka frem til 03.00. Justervesenet har tidligere minnet om at ikke alle klokker stiller seg selv, som den på stekeovnen eller i bilen. Klokka på PC og mobil stiller seg derimot selv.

Også i andre deler av verden stiller de klokka, som i USA. Der stilte de klokka frem til sommertid allerede 10. mars, skriver nyhetsbyrået Reuters. I nabolandet Mexico har de tatt bort sommertiden.

Reuters skriver at det var en insektsekspert fra New Zealand som hadde ideen om sommertid først. Det var for å ha lys lenger om kvelden, og for å spare strøm. Ryktene sier at mannen trengte de lyse kveldene for å samle insekter etter jobb.
Klar Tales nyhetsbrev

Meld deg på og få en oversikt over de viktigste sakene, forklart på en enkel måte.

Mer fra Norge

På forsiden nå