Olaug Bollestad og Kristelig Folkeparti (KrF) har preget mye av nyhetene de siste dagene. Bollestad er leder for partiet.
6. august fikk partiet inn et varsel på Bollestad. Det var avisa Vårt Land som skrev om saken først 14. august.
Varselet skal handle om at Bollestad har en problematisk og kritikkverdig lederstil.
Vårt Land har fått høre at KrF har en intern konflikt. Det handler om Bollestad sitt forhold til nestlederne Dag Inge Ulstein og Ida Lindtveit Røse. Det skal også gjelde generalsekretær Ingunn E. Ulfsten.
Varselet skal ha kommet inn på et partimøte 6. august. På samme møte skal Bollestad ha holdt en tale, ifølge Vårt Land. Der skal hun ha anklaget Ulstein, Røse og Ulfsten for å presse henne til å slutte som leder.
Kanalen TV 2 har også skrevet om saken. De har kilder på at Bollestad sa dette på partimøte 6. august:
«Jeg kan forstå Tønne-saken etter alt jeg har opplevd denne sommeren. Hadde jeg ikke hatt familien, ville livet vært tungt å leve».
Saken hun refererer til handler om en politiker ved navn Tore Tønne. Han tok sitt eget liv for 22 år siden som følge av mye medietrykk og avsløringer.
Kilder sier at Bollestad skal ha følt seg presset til å slutte som partileder, ifølge TV 2. Ifølge Bollestad startet presset for ett år siden. Da skal Røse ha sagt at hun er bekymret for lederstilen til Bollestad.
Bollestad har siden juni vært sykmeldt. Hun sier det skyldes situasjonen.
20 juni skal Ulfsten, Røse og Bollestad hatt et møte hjemme hos Bollestad. På dette møte ble hun overtalt til å slutte som leder. De satte også et tidspunkt det skulle skje, 7. august.
– Jeg opplevde møtet som krevende, alene uten noen med meg. Og jeg har derfor ingen som kan bekrefte min historie, sa hun til sentralstyre.
De andre som er en del av partiledelsen kjenner seg ikke igjen.
---
Vårt Land har fått informasjon om hva anklagene skal handle om
- Varslerne mener at Bollestad er mistenksom og mistror intensjonene deres når de forsøker å gjøre jobben sin.
- Varslerne mener Bollestad skal ha snakket om at hun ønsker motstand fra sine ansatte. Varslerne opplever det derimot som at hun reagerer negativt og at de blir fryst ut.
- Varslerne mener Bollestad er en ustabil leder som de aldri vet hvor de har.
- Varslerne mener Bollestad har sine tvil om at ansattes sykmeldinger er reelle.
- Varslerne mener Bollestad baksnakker sine ansatte.
- Varslerne mener Bollestad gir uklare tilbakemeldinger.
- Varslerne mener Bollestad sender dem meldinger langt utenfor normal arbeidstid. Og at hun forventer at det skal bli svart på med engang.
Kilde: avisa Vårt Land.
---
Bollestad har ikke kommentert det Vårt Land har skrevet. Hun er sykmeldt fram til 31. august.