Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

341 nye smittede det siste døgnet

341 personer i Norge er smittet med korona det siste døgnet. Over 200 er fra Oslo og Romerike i Viken.

Det siste døgnet er det oppdaget smitte med korona hos 341 personer i Norge. Det er 49 færre enn dagen før. Det er også 17 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det oppdaget totalt 1.991 nye tilfeller med smitte i Norge. Det har blitt funnet smitte hos 69.489 personer siden korona kom til Norge i fjor.

Det siste døgnet er det oppdaget flere enn 50 nye smittete på Romerike i Viken. Flere skoler og barnehager er stengt som følge av smitte. Det er der flest er smittet. Både barn, ansatte og familie er i karantene. Totalt er det 54 nye smittede det siste døgnet, skriver avisa Romerikes Blad.

I Oslo ble det oppdaget 151 nye smittede det siste døgnet. Det er 38 flere enn gjennomsnittet for de siste sju dagene. Det er 113 nye smittede hver dag. Gjennomsnittet for de siste 14 dagene er 96 nye smittede hver dag.

298.742 personer har fått første dose med vaksine mot korona. 104.343 har også fått andre dose. De skal nå være beskyttet mot viruset. De kan bli syke, men da blir de mindre syke. 95 personer var så syke med korona at de måtte ha hjelp på sykehus onsdag. Det var tre flere enn dagen før.

Så langt er 620 personer døde med korona i Norge siden mars. Noen ganger er det vanskelig å si om folk har dødd med eller av korona. Det gjør at myndighetene sier at folk har dødd med viruset.