Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

35.000 stanses av flystreik

35.000 flypassasjerer får ikke flydd med flyselskapet Norwegian onsdag. Streik gjør at flyselskapet må droppe alle flygninger innenriks i Norge, Sverige og Danmark.

Streiken i flyselskapet Norwegian trappes onsdag opp. 650 flere piloter i flyselskapet er nå i streik. Norwegian stanser alle flygninger innenriks i Norge, Sverige og Danmark. 35.000 passasjerer får ikke flydd onsdag.

Norwegian har leid inn ni fly med mannskap fra utenlandske selskaper. Flyene skal brukes på Norwegians europeiske ruter.

– Det gjør vi for å ta vare på passasjerene våre. Pilotene bør tenke over at det er passasjerene vi lever av, sier Lasse Sandaker-Nielsen til nyhetsbyrået NTB. Han jobber med informasjon i Norwegian.

Fagforeningen Parat reagerer sterkt. De mener Norwegian bryter reglene for streik. De håper fagforeninger i andre land støtter dem. Parat ønsker tariffavtale for pilotene. En slik avtale går på pensjon, lønn og goder. Norwegian sier nei.

800 flyverter og flyvertinner får ikke komme på jobben onsdag. De er permittert av Norwegian fordi flyene ikke går.

– Dette er en krisesituasjon for selskapet. Konkurransen er hard i luftfarten. Derfor er det ikke mulig å holde på sånn lenge. Da er det snart ingen av oss som har noen jobb å gå til lenger, sier Sandaker-Nielsen i Norwegian til TV 2.

LES MER HER: 17 Norwegian-reiser avlyst tirsdag

LES MER HER: Kan legge ned selskap