Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

560 jobber kan bli borte

Vi sender mindre post enn før. Det gjør at selskapet Posten vil ha færre som jobber der.

560 personer kan måtte slutte i jobbene sine. Det er fordi Posten vil endre på måten de jobber på. Vi sender mindre post enn før. Dette gjør at Posten ikke har bruk for så mange.

 

Til sammen er det snakk om 400 årsverk som kan bli borte, skriver avisa Dagbladet.

 

Posten er eid av staten. De ber Stortinget om lov til å gjøre endringer over hele landet. De håper å få forslaget godkjent før sommeren.

 

Det foreslås å kutte ut brevsortering på terminalene i Bergen, Stavanger, Trondheim, Stokke, Evenes, Hamar og Molde i 2017.

 

Østlandsterminalen, Bodø og Tromsø skal fortsette. Posten vil også slå sammen tilbudene A-post og B-post. A-post sendes raskere enn B.

 

De vil heller ha to dager på seg på å levere alle brev. Det er ikke like stort behov for levering over natta som før.

KOMMENTARER

Om kommentarer på klartale.no

Klartale.no inviterer deg til å fortelle mer om saker og om dine meninger om saker i nettavisen. Men vi ønsker en god debatt. Derfor vil vi ikke ha trusler eller hatske meldinger på klartale.no. Vi ber også alle om å svare hverandre på en saklig måte i kommentar-feltene. Husk at dine kommentarer også leses av mange! Vi ønsker at du skriver hele navnet ditt. Det gjør det også mer interessant for andre lesere.
Hilsen redaksjonssjef Gøril Huse

Redaksjonen står fritt til å redigere i kommentar-innlegg dersom det er nødvendig. Kommentarer kan også komme på trykk i papiravisen Klar Tale.