Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

6 av 10 lærere har mindre tid til elevene

Lærere har mindre tid til elevene. Det viser en undersøkelse.

Undersøkelsen viser at over 60 prosent av lærere har mindre fått mindre tid til elever. Det gjelder lærere i grunnskolen. Lærerne sier at de har fått mindre tid til elevene enn de hadde for tre år siden.

Bare 5 prosent føler at de har fått mer tid til elevene, skriver avisa Klassekampen. Undersøkelsen er laget av Respons Analyse for Utdanningsforbundet.

Det er ikke regjeringen sin feil at det har blitt slik. Det sier Magnus Thus fra partiet Høyre. Han er statssekretær i Kunnskapsdepartementet.

– Lærerne må selvsagt ha nok tid til alle elevene sine. Derfor har det vært viktig for oss at lærerne ikke skal rapportere mer, sier han til avisa.

Utdanningsforbundet, Elevorganisasjonen og Foreldreutvalget for grunnopplæringen vil ha en ny plan for skolen. Organisasjonene krever at det ikke er flere enn 15 elever per lærer de første fire årene av barneskolen. Og at det ikke er flere enn 20 elever fra femte til tiende trinn.

Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Rødt er enige i kravet. Det trengs 3.000 nye lærere for å gjennomføre planen. Arbeiderpartiet støtter deler av forslaget.

LES OGSÅ: Lover flere lærere

Vis bildetekst