Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Advarer mot å fjerne språk fra app

27 språk skal bli borte fra Outlook for Iphone. Det kan være et problem for flere med minoritets-bakgrunn, sier Fakhra Salimi.

Språkene urdu og nynorsk skal fjernes fra menyen i appen til Outlook. Det skal også 25 andre språk. Endringen skjer i appen for de som har Iphone. Det vil gå utover minoritets-kvinner, sier Fakhra Salimi. Hun er leder ved Mira-senteret. Det er et kvinner som har minoritets-bakgrunn. Hun frykter at flere blir mer isolert.

Språkene blir borte før slutten av juni. Da blir det færre språk i appen, skriver avisa Klassekampen.

Det er flere enn de små språkene nynorsk og islandsk som blir borte. Også urdu og telugu blir fjernet. Microsoft i USA sier de gjør det fordi Outlook-appen skal passe bedre sammen med andre apper i Office 365-pakken. To av de er Teams og Skype.

Les også: Mange nye ord etter korona-utbruddet

Salimi mener det som skal skje særlig vil ramme en sårbar gruppe i Norge. Hun mener dette kan bli en utfordring for innvandrere som verken kan bokmål eller engelsk godt.

– Microsoft har sikkert lov til å gjøre dette. Men det er opp til myndighetene å sørge for at alle kan bruke teknologien vi er blitt så avhengige av. Da må de lage regler for disse bransjene, sier hun. 

Les også: Gir 10 millioner til korona-info for innvandrere

Tone Kjensmo er talsperson for Microsoft i Norge. Hun sier at dette bare gjelder de som har appen på et produkt fra Apple. Hun forklarer at det er språket på alle knapper og menyer i appen som blir endret. Men det vil være mulig å skrive og lese eposter på urdu og nynorsk.