Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Advarer mot glatte veier i Sør-Norge

Våren er ikke kommet helt ennå. Det neste døgnet kan det bli vanskelig å kjøre bil flere steder i Sør-Norge.

Meteorologisk institutt har sendt ut et obs-varsel. Det melder om at det kan bli vanskelig å kjøre bil i store deler av Sør-Norge. Varselet gjelder for det neste døgnet.

Nedbør og temperatur nær null grader kan gi glatte veier. Det kan bli vanskelig å kjøre fra tirsdag kveld fram til onsdag morgen. Det gjelder særlig natt til onsdag og onsdag morgen. Meteorologene råder bilførere til å bruke dekk som passer til forholdene.

Varselet gjelder for Vestfold, Agder-fylkene, Telemark, Buskerud, Østfold, Oslo og Akershus. Det gjelder fra klokka 20 tirsdag til klokka 9 onsdag.

Også i Hedmark og Oppland kan været påvirke trafikken. Varselet her gjelder til klokka 10 onsdag. Snø kan gjøre det vanskelig å kjøre fra tirsdag kveld fram til onsdag formiddag. Lengst sørøst i Hedmark kan regn fryse på bakken. Det kan skje onsdag morgen, ifølge Meteorologisk institutt.

Terje Alsvik Walløe vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt. Han ber folk være oppmerksomme. De kan møte glatte veier om de skal ute å kjøre om natta eller tidlig onsdag, sier han.

– Nedbøren kommer opp sørfra i løpet av sen ettermiddag og kveld. Nå på dagen vil nedbøren smelte når den treffer bakken. Men når solen går ned, kan den legge seg på noen veier, særlig inn i fylket. Da skal du være oppmerksom på at det kan være vinterglatt noen steder, sier han til kanalen NRK.

Dette vil smelte bort tidlig på dagen onsdag.

– Vinteren kommer litt tilbake. Det skjer nesten hvert år. Når en håper det er vår, er det fort at det kommer slike tilbakeslag. Men vi ser ikke noen flere nå i første omgang. Så det er nok siste gang på en stund at det blir fare for glatte veier, sier meteorologen.