Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Advarer mot sterk vind

Kraftig uvær er på vei mot Nord-Norge. Meteorologene advarer mot vind opp mot sterk storm.

Et Et lavtrykk er på vei inn mot kysten av Nordland. Meterologer mener lavtrykket er farlig. Det vil skape kraftig uvær med mye vind. Det kan også bli uvær i Troms og Finnmark.

Meteorologene varsler om at uværet kan komme opp i sterk storm. Da blåser det nesten like mye som i en orkan.

– Folk må sikre løse ting. Det kan bli ødeleggelser av dette uværet, sier Ola Mellem ved Meteorologisk institutt i Tromsø til yr.no. Han er vakthavende meteorolog.

Været i Nord-Norge har vært mildt og fint med sol lenge. Det har også vært lite av både regn og vind. Men til helgen vil dette snu. Det bør folk være klar over.

Nordland vil merke at vinden øker allerede natt til lørdag. Den starter sør i fylket før den fortsetter videre nordover. Den kan komme opp i både full storm og sterk storm fra vest. Vinden vil i løpet av ettermiddagen og kvelden roer seg ned til liten kuling.

I Troms vil vinden komme opp i liten storm på ettermiddagen. I Finnmark mener meteorologene at det kan bli full storm langs kysten og ved fjordene.

Meteorologisk institutt kaller værvarselet et fase A-varsel. Det er stadiet før ekstremvarsel, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER:Uvær skapte kaos i Sør-Norge

LES OGSÅ:
Uten strøm i flere dager