Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Alt kan være en plan for å lure Jensen

Noen i det kriminelle miljøet sier til Dagbladet at alt kan være en plan for å lure Jensen.

Noen i det kriminelle miljøet sier at mange kan ha gått sammen for å lure politimannen Eirik Jensen. Jensen er tiltalt for å ha tatt imot penger for tjenester for kriminelle. Dette skriver Dagbladet.

Gjermund Cappelen fra Bærum er siktet i en stor hasj-sak. Han sier han har innført 20 tonn hasj de siste årene. Det skal han ha fått hjelp av Jensen til. Kildene som har snakket med Dagbladet sier at Cappelen skylder mange i det kriminelle miljøet penger. Det skal være snakk om flere millioner kroner.

Kildene sier at Cappelen skulle lure politimannen Eirik Jensen. Han skulle ikke få jobbe som politi lenger. På den måten skulle gjelden til Cappelen bli slettet. Flere personer i det kriminelle miljøet i Oslo skal ha vært rasende på Jensen, sier kildene til Dagbladet. Jensen har gjennom sin karriere i politiet sørget for at mange i det kriminelle miljøet har tapt penger. Mange har fått fengselsstraff.

– Jeg tror dette er en sannsynlig forklaring, sier en kilde. Kilden skal kjenne både politiet og de kriminelle måtene å jobbe på. Det skriver Dagbladet. Avisen mener at kilden er til å stole på.

Eirik Jensen sitter i varetekt i fengselet. Han nekter for å ha utført grop korrupsjon. Det at han skal ha fått millioner av kroner for å ha hjulpet Cappelen med å få store mengder med hasj inn i Norge, synes han er helt urimelig. Det forteller forsvarer Jens-Ove Hagen.

Hagen vil ikke si hva Jensen mener om mot-teorien.

– Men det må være en forklaring på denne vanvittige historien, sier forsvarer Hagen.

Benedict de Vibe sier at det ikke er noe som tyder på at Cappelen har gjeldsproblemer. De Vibe er Cappelens forsvarer.

– Han skal ha veldig god økonomi, sier de Vibe. Cappelen skal ha fortalt at han har en formue på rundt 7 millioner kroner.

– Jeg tror ikke dette er noe spor som vil føre noe sted, sier de Vibe.

Cappelen har ikke gitt Spesialenheten for politisaker tekniske bevis. De skulle eventuelt ha avslørt at Jensen skal ha fått penger for informasjon, skriver avisa VG. Jensens forsvarer sier at Jensen ikke har hatt så god økonomi som sier at han skal ha gjort dette.

– Det er ikke noe spesielt ved økonomien hans. Han har et vanlig hus i Norge og et småbruk i Sverige. Ingen av dem er spesielt store eller flotte, sier Hagen.

Cappelen har gitt navnet på 20 personer som skal ha samarbeidet med Jensen. Det skriver avisen Aftenposten. Ingen av personene er i politiet, men er nære venner og familie.

Spesialenheten for politisaker har ifølge VG avhørt flere av Jensens kolleger i politiet. De ønsker å finne ut hva kollegene vet om forholdet mellom Cappelen og Jensen.

Politiet er redde for at noen inne i politiet tipset Gjermund Cappelen om hva de planla. Det skriver avisa VG. Det skal ha skjedd før han ble tatt før jul i fjor. Det var under avhør etter det at Cappelen fortalte om Jensen.

Les mer: – Vil ut av fengsel