Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Andre kriminelle kan vite noe om forsvinningen

Kriminelle kan vite noe om Anne-Elisabeth Hagens forsvinning. Det sier tidligere etterforsker Jørn Lier Horst.

Jørn Lier Horst er tidligere politi-etterforsker og krim-forfatter. Han sier at andre kriminelle kan vite noe om Anne-Elisabeth Hagens forsvinning. Han mener politiet kan vurdere å betale penger for viktig informasjon.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra huset sitt 31. oktober i fjor. Hun er trolig bortført. De som sier de har tatt Hagen, har tatt kontakt med familien igjen. Det sa politiet mandag. Men familien har ikke fått noen bevis på at Hagen er i live.

Horst sier det er positivt at personene har tatt kontakt igjen. Det skriver avisa Dagbladet.

– Det gir jo håp om at saken kan la seg løse, sier Horst. Samtidig synes han det er rart at det ikke er gitt noen tegn på at Hagen lever. Politiet vil ha tegn på at hun er i live før de råder familien til noe. Det forstår Horst.

– Slike bevis vil kunne legge igjen elektroniske spor. Det virker som at de som har sendt ny beskjed fortsatt er redd for å bli sporet. Dette kan påvirke hvordan de velger å kommunisere, sier Horst. Den nye kontakten har skjedd via en annen plattform for kommunikasjon enn tidligere.

Horst mistenker at det heller ikke der er lett å sende meldinger. Det er bare mulig å sende meldinger én vei, sier advokat Svein Holden. Han hjelper familien.

– Politiet kan vurdere å love penger til dem som kommer med viktig informasjon. Det er dersom det ikke er en god kommunikasjon. Andre kriminelle kan vite hvem som har gjort det. Det kan gå rykter i miljøet. Og andre kan se muligheten for å tjene penger på dette, sier Horst.