Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Angelina Jolies tante døde av brystkreft

Søndag døde tanten til Angelina Jolie av brystkreft. For to uker siden fortalte Jolie at hun har fjernet brystene for å unngå kreft.

Skuespilleren Angelina Jolies tante døde søndag av brystkreft. For bare to uker siden fortalte skuespilleren at hun hadde fjernet brystene for å unngå kreft.

LES MER HER: Angelina Jolie har fjernet begge brystene

Debbie Martin var den yngste søsteren til Angelina Jolies mor. Hun døde i San Diego, 61 år gammel. Hennes mann, Ron Martin, sier at hun hadde samme farlige gen som Jolie.

14. mai skrev Jolie i en artikkel i New York Times at hun hadde fått fjernet begge brystene. Årsaken til dette var at hun hadde fått vite at det var stor risiko for at hun kunne få brystkreft.

Moren til Jolie døde av brystkreft da hun var 56 år. Jolie har fått påvist et arvelig gen. Dette gjorde at leger sa hun hadde 87 prosent sjanse for å få brystkreft. Hun hadde også 50 prosent sjanse for å få kreft i eggstokkene.

«Da jeg visste at dette var min virkelighet, bestemte jeg meg for å være føre var og gjøre risikoen så liten som mulig. Jeg besluttet å utføre forebyggende dobbeltsidig mastektomi», skriver Jolie i innlegg. Det ble publisert i den amerikanske avisa tirsdag.

Jolie skriver at hun forteller om det hun har gjort for å fortelle andre kvinner at det ikke var noen enkel avgjørelse. Men at hun i dag er svært glad for å ha gjort det. Hun har nå under 5 prosent risiko for å få brystkreft.

Hele prosessen skal ha tatt tre måneder. 27. april var det ferdig. Hun har hele tiden holdt alt dette hemmelig. Og hele tiden har hun også jobbet. 

LES MER HER: Brad Pitt hyller sin forlovede

Hun hadde det samme genet som hennes mor hadde. Angliena Jolies mor døde av brystkreft i 2007. Da var hun 56 år gammel.