Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Angrepet varte i 30 sekunder

Imam Nehmat Ali Shah fortalte mandag kveld at han har det bedre nå. Angrepet varte i et halvt minutt, forteller imamen.

Mandag kveld ga imam Nehmat Ali Shah sitt første intervju etter angrepet. Han forteller at han har det bedre nå. Angrepet varte i et halvt minutt, sier han.

LES MER HER: Sjokkert over angrep på imam

Shah ble utskrevet fra sykehus tirsdag ettermiddag. Han ble avhørt av politiet i sin egen leilighet i Motzfeldts gate i Oslo tirsdag klokken 18.00. Etterpå dro imamen til sønnens bilvaskehall. Den ligger vegg i vegg. Der møtte han avisa Aftenposten. Imamen hadde da dekket til skadene etter angrepet med en imamlue og et skjerf. Han hadde bandasje på høyre tommelfinger. Han ønsket ikke å bli tatt bilde av.

– Jeg er bedre nå. Gudskjelov, sier Shah til avisen. Imamen forteller via sin sønn at angrepet varte i rundt 30 sekunder. Angriperen hadde maske på seg. Imamen hørte ikke stemmen hans.

LES MER HER: Imam angrepet i Oslo

Ghulam Sarwar er styreleder i moskeen Central Jamaat Ahle-Sunnat. Han sa tirsdag til nyhetsbyrået NTB at mange i moskeen nå føler seg utrygge. Mange tør ikke gå alene.

Sarwar sier til NTB at han ikke kjenner til at imamen har blitt truet den siste tiden. Men han sier at det gjennom flere år var trusler og også vold i moskeen. Årsaken var en krangel mellom folk i menigheten. Truslene sluttet for fire til fem måneder siden, ifølge Sarwar. Han vet ikke om det er sammenheng mellom angrepet mandag kveld og de tidligere truslene. Han sier imamen ikke har hatt uenigheter med noen andre.

Politiet sa tirsdag at de ser på de gamle konfliktene i moskeen. Men de holder alle muligheter åpne i saken.