Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Anker Christoffer-dommen til Høyesterett

Moren til Christoffer Gjerstad Kihle ble dømt for ikke å ha stoppet mishandlingen av sønnen. Nå anker hun dommen til Høyesterett.

Moren til Christoffer Gjerstad Kihle anker dommen sin til helt Høyesterett. Det melder radiokanalen P4. Hun var dømt for å ha medvirket til at sønnen døde.

Christoffer døde åtte år gammel i 2005. Det var mistanker om mishandling, og saken ble etterforsket. Legene som undersøkte Christoffer, fant flere skader. Gutten hadde et brudd i hodeskallen og mange blåmerker.

Christoffers stefar ble tiltalt og dømt til åtte års fengsel for å ha mishandlet gutten slik at han døde. Stefaren sa at Christoffer skadet seg selv fordi han hadde den psykiske tilstanden ADHD.

– ADHD-sykdommen gjorde at han kunne bli voldelig og sint, sa 36-åringen, ifølge avisa VG.

LES MER HER: Skuffet over mild dom

Moren til Christoffer ble tiltalt og dømt for passiv medvirkning til volden mot sønnen. Det vil si at hun har vært med på volden, uten å delta fysisk.

Den 38-årige moren ble først dømt i Tønsberg tingrett i 2012. Hun anket til lagmannsretten og ble dømt til ett og et halvt års betinget fengsel i Agder lagmannsrett. Det skjedde 4. mars. Dommen innebar at hun slapp å sitte i fengsel. Den var ett år kortere enn dommen fra tingretten.

Nå anker altså moren også denne dommen. Anken gjelder feil bruk av loven og feil behandling av saken. Dersom Høyesterett ikke godtar en slik anke, vil hun anke lengden på straffen.

Moren har hele tiden sagt at hun ikke visste at sønnen ble mishandlet.