Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Anmelder Krekar

Siv Jensen er sint. Det skjer etter at Mulla Krekar truet Erna Solberg torsdag.

Siv Jensen anmelder Mulla Krekar til politiet. Det skjer etter en presse-konferanse torsag. Mulla Krekar sa at hvis han blir drept etter å ha blitt sendt ut av Norge, så vil personen som er ansvarlig også dø.
– Min død vil koste det norske samfunnet. Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet og er årsak til at jeg dør. Så vil hun lide samme skjebne, sa Krekar under en presse-konferanse torsdag.

Mulla Krekar er tidligere leder for opprørs-gruppen Ansar al-Islam. Han ble utvist fra Norge i 2005. Likevel er ikke Krekar sendt ut av landet. Årsaken er at det er umulig å garantere at han er trygg i Irak. I 2007 sa en dom fra Høyesterett at krekar er en fare for Norges sikkerhet.

Pressekonferansen ble holdt i det internasjonale pressesenteret i Oslo. Norsk presse fikk ikke slippe inn. Det melder TV 2. Krekar vil ikke lenger snakke med norske journalister.
Pressen lurte på hvem Krekar mente at ville drepe ham. Det hadde han ikke noe klart svar på.
– Jeg vet ikke av hvem. Ansar al-Islam, Al-Qaida, jeg vet ikke. Hvem som helst, sa Krekar.

Brynjar Meling er Krekars advokat. Han ba folk politianmelde Krekar hvis de mener at det sa han er straffbaret. Siv Jensen er leder for Fremskrittspartiet. Hun gjør som Meling sier.
– Det er klare trusler. De kommer fra en mann som tidligere er erklært som en fare for rikets sikkerhet. Det er grovt at politiet ikke reagerer med en gang, sier Jensen. Det skriver avisa Dagbladet.

– Jeg tipper at det er regjeringen som nekter politiet å gjøre noe. Fremskrittspartiet kommer til å levere en anmeldelse i morgen, sier Jensen. Hun kaller truslene alvorlige.
– De er svært alvorlige. Krekar viser at han har et nettverk og kontakter innen terroror-ganisasjoner. Likevel er mannen fri. Så kommer han med trusler direkte mot norske politikere. Nå har regjeringen sittet stille lenge nok. Grensene er langt overskredet, sier hun.