Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Anmeldte ledere i politiet for svindel

Sjefer i Politiets utlendingsenhet skal ha jukset med overtid, mener varsler. Saken er anmeldt til politiet.

Hoved-verneombudet i Politiets Utlendingsenhet (PU) har anmeldt politiledere. Lederne beskyldes for å ha jukset til seg betaling for overtid. De skal ha godkjent overtiden for hverandre, ifølge avisa VG.

Saken er nå til behandling hos Spesialenheten for politisaker. De vurderer om de skal etterforske dette.

– Betrodde ledere som tar seg til rette. De er dårlige forbilder for de ansatte. Det sier hovedverneombud Einar Sagli til avisa. Det er Sagli som har levert anmeldelsen.

Lederne beskyldes å ha skrevet overtid for oppdrag som ikke er gjort. De skal også ha gjort rutinearbeid på helg- og helligdager. Og da fikk de spesielt godt betalt. Dette arbeid kunne være gjort ellers. En av lederne skal blant annet ha ført åtte timer overtid på 1. pinsedag. Han skrev at han svarte på epost, jobbet med kontorarbeid, saksbehandling og faktura.

I løpet av én måned førte en av lederne 103 timer overtid. Da fikk lederen 81.570 kroner ekstra i tillegg til vanlig lønn.

– Saken ligger hos Spesialenheten for politisaker. Derfor kan vi vanskelig kommentere den før det er bestemt hva som skjer der. Det sier Kristin Kvigne. Hun er sjef i Politiets utlendingsenhet.