Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ap mister støtte

Arbeiderpartiet faller på en ny måling. Høyre er blitt mer populær.

Jonas Gahr Støre håper å lede Arbeiderpartiet (Ap) til gode resultater i kommunevalget 14. september. Men i en ny måling går Ap tilbake 5,2 prosentpoeng. De får støtte av 32,2 prosent av velgerne, ifølge målingen TNS Gallup har laget for TV 2. De har sammenlignet med en måling for en måned siden.

Partiet Høyre er målingens vinner. De går opp over 3,0 prosentpoeng til 26,5 prosents støtte.

– Jeg gjør så godt jeg kan i min jobb, sammen med dyktige kandidater over hele landet, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til TV 2. Han sier han tar målingen som et dytt i ryggen.

Fremskrittspartiet (Frp) mister litt støtte. De får 9,9 prosent av velgerne. Senterpartiet er fjerde største parti med 7,2 prosent ja fra de som skal stemme. De går litt opp. Det samme gjør Kristelig Folkeparti som får 5,0 prosent støtte.

Venstre taper litt, og ligger nå på 4,5 prosent. Miljøpartiet De Grønne ligger såvidt bak Venstre, og litt under der ligger Sosialistisk Venstreparti.

Også på en annen måling nylig gikk Høyre mest fram. Det gjaldt både på lokalt og nasjonalt nivå, ifølge målingene som Norfakta gjorde for avisene Klassekampen og Nationen. Også der gikk Ap litt tilbake.